Van de week liep ik langs de Sint Antoniesluis met in de achtergrond de Montelbaanstoren in Amsterdam.

Tegenwoordig heet deze sluis de Sint Antoniessluishoogwaterkering, maar in de volksmond noemde we deze sluis gewoon de Sint Teunnissluis.

Er komen steeds mooiere benamingen voor gebouwen, politieke perikelen of diverse functies.

Het is niet gestopt bij ons aller bekende interieurverzorgster in plaats van schoonmaakster, tegenwoordig heb je CEO (Chief executive officer) oftewel de hoogste baas.

Naast hem heb je dan de CFO (Chief financial officer) die verantwoordelijk is voor de geldstromen en de COO (Chief operating officer) die de hoogste baas is als de CEO op de golfbaan staat, U begrijpt ik kan zo wel even doorgaan.

De vraag is, zien we hier een wildgroei aan functietitels?

Krijg je betere mensen als je functietitels een chiquere naam geeft?

We kunnen wel de conclusie trekken hoe meer titels er binnen een bedrijf zijn er ook zoveel afdelingen ontstaan en er daardoor ook veel meer schakels zijn dan wenselijk, vaak halen de hoeveelheid aan schakels de snelheid van het schakelen uit de bedrijfsvoering.

Niet voor niets is ook het spreekwoord, je bent als organisatie zo sterk als je zwakste schakel. 

Communiceren met diverse afdelingen, het akkoord krijgen voor een reparatie of het ophalen van de truck, het kan soms al een hele opgave zijn.

De werkvloer heeft de truck snel nodig, maar de verantwoordelijke die de handtekening voor akkoord moet geven is niet bereikbaar.

Dat men op de werkvloer snel over die specifieke truck wil beschikken begrijpt iedereen tot aan de CEO aan toe, maar dat iedere schakel mee moet beslissen en dat er door de verschillende manieren van communiceren vertraging ontstaat is vaak al geaccepteerd.

Ik noem het communiceren voor de bühne, dat zie je in organisaties maar ook bij de regering ten tijde van de huidige formatie.

Ook in de politiek komt communiceren zonder het echte doel te willen bereiken steeds vaker voor, men wil aan de buitenwacht laten zien dat men druk is, dat men met diverse mensen en afdelingen in gesprek is.

Maar de oplossing, de volgende stap, het uiteindelijke doel is niet aan de orde, want men heeft een andere agenda.

Binnen sommige bedrijven zijn er ook personen die graag het bureau schoon willen hebben, niet zitten te wachten op extra werk.

Dat dit gevolgen heeft voor de werkvloer die hierdoor vertraging oploopt is bijzaak en doet in de besluitvorming niet ter zake.  

Bij Quick Rentals hanteren we korte lijnen met de daarbij behorende simpele structuur, dit alles om de snelheid van het schakelen erin te houden. 

Veel van onze klanten ervaren dit als verfrissend, zeker de grotere klanten denken met weemoed terug aan de tijd dat er bij hen ook nog snel geschakeld werd.

Dat afspraken snel gemaakt en ingepland worden, dat afspraken nagekomen worden en niet wijzigen nadat iedere schakel er een mening over heeft.

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, het nakomen van afspraken, maar dat is in de praktijk helaas vaak anders.

Het motto ” afspraak = afspraak ” is voor Quick Rentals op meerdere vlakken toepasbaar, zelfs een afspraak op een bierviltje is bij ons een afspraak, voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Wil jij met mij, met ons, met Quick Rentals een kop koffiedrinken op één van de vestigingen om van gedachten te wisselen over snel schakelen? Over de mogelijkheden van Quick Rentals voor jouw bedrijf.

Wij zijn merkonafhankelijk, dus welk merk je voorkeur ook heeft het is ons om het even, wij maken samen afspraken die continuïteit bieden voor de toekomst. 

Emaillen, Whatsappen, bellen of zonder afspraak langskomen, allemaal goed.

Samen voor een simpele en snelle afhandeling.

Met een digitale groet, Marco de Jager. 

Quickrentals

Quick Rentals is uw partner en dienstverlener op het gebied van intern transport.

Recente berichten

Volg ons:

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen onze organisatie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

KLANTEN
PORTAAL
COMING SOON..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen onze organisatie? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.