Leveringsvoorwaarden

Verzendbeleid voor Heftruckshop

1. Algemeen

Dit verzendbeleid is van toepassing op alle bestellingen die worden geplaatst via quickrentals.nl en beschrijft de verzendmethoden, levertijden en kosten die van toepassing zijn op uw aankoop. Lees dit beleid zorgvuldig door voordat u een bestelling plaatst.

2. Verzendmethoden

Heftruckshop maakt gebruik van betrouwbare en professionele vervoerders om uw bestellingen te verzenden. De keuze van de vervoerder is afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw bestelling en het afleveradres. Wij streven ernaar om de meest kosteneffectieve en efficiënte verzendmethode te selecteren voor elke bestelling.

3. Verzendkosten

De verzendkosten worden berekend op basis van de grootte, het gewicht en de bestemming van uw bestelling. De exacte verzendkosten worden getoond tijdens het afrekenproces, voordat u uw bestelling definitief plaatst. In sommige gevallen kunnen wij gratis verzending aanbieden voor bepaalde producten of bestellingen boven een bepaald bedrag. Eventuele aanbiedingen voor gratis verzending worden duidelijk vermeld op onze website.

4. Levertijd

De levertijd van uw bestelling is afhankelijk van de beschikbaarheid van de bestelde producten en het afleveradres. Wij streven ernaar om de meeste bestellingen binnen 3-5 werkdagen na ontvangst van uw betaling te verzenden. In sommige gevallen kan de levertijd langer zijn, bijvoorbeeld als een product tijdelijk niet op voorraad is of als het speciaal voor u op maat wordt gemaakt. Indien de levertijd langer is dan verwacht, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

5. Internationale verzending

Heftruckshop verzendt ook bestellingen naar het buitenland. Internationale verzendkosten en levertijden variëren afhankelijk van het land van bestemming en de verzendmethode. Houd er rekening mee dat internationale zendingen mogelijk onderhevig zijn aan invoerrechten, belastingen en andere kosten die worden geheven door het land van bestemming. Deze kosten zijn voor rekening van de klant en dienen bij ontvangst van de zending te worden betaald.

6. Track & Trace

Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail met een track & trace-code waarmee u de status en de voortgang van uw zending kunt volgen.

7. Beschadigde of verloren zendingen

Indien uw bestelling beschadigd of verloren is geraakt tijdens de verzending, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zullen samen met de vervoerder onderzoeken wat er met uw zending is gebeurd en zoeken naar een passende oplossing, zoals het opnieuw verzenden van het product of het aanbieden van een terugbetaling.

8. Afhalen

In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om uw bestelling af te halen bij ons